Nasi met bloemkoolrijst en kipsaté

Gepubliceerd op 30 april 2019 om 09:04

Hoofdgerecht met vlees, 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram bloemkoolrijst (bak)
  • 400 gram Chinese roerbakgroente (zak)
  • 100 gram doperwten (diepvries, pak 450 gram)
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 theelepels gemalen komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels gemberpoeder

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de geperste knoflook met de olie, ketjap en alle specerijen tot een marinade. Snijd de kipfilets in blokjes van 2 x 2 cm en marineer deze minimaal 30 minuten in de marinade.
  • Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Kook ook de doperwten vast volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Rijg na het marineren de blokjes kipfilet aan vier spiezen en leg ze op het rooster van de oven. Bewaar de overgebleven marinade!! Bak de kipsaté in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Halverwege even keren.
  • Verhit de marinade in een wok. Bak hierin de roebakgroenten 3 minuten en voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak deze ook 3 minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte zilvervliesrijst en de doperwten toe en warm het geheel nog even goed door.
  • Serveer de nasi met de kipsaté.

 

Lekker met:

Plakjes komkommer, een handje kroepoek en een klein schepje pindasaus ;-)

Reactie plaatsen

Reacties

Gerda van der Sligte
4 jaar geleden

dit recept is heel erg makkelijk maar vooral ook heerlijk