Vegan witte bonen mayonaise

Gepubliceerd op 25 april 2019 om 08:51

Ingrediënten

  • 0.5 stuk citroen
  • 150 gram witte bonen, uitgelekt
  • 1 theelepel mosterd (grof)
  • 3.5 eetlepel walnootolie

 

Zo maak je het

Dit vegan alternatief voor mayonaise maak je van een klein blikje witte bonen. Daardoor bevat deze mayonaise ook meer eiwit dan gewone mayonaise en ook veel minder vet! Je kunt deze witte bonen mayonaise in een afgesloten potje zeker 1 week in de koelkast bewaren.

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
  2. Pureer de witte bonen in de keukenmachine. Voeg 1-2 eetlepels citroensap, mosterd, walnootolie en wat zout en versgemalen peper toe en meng alles tot een fijne mayonaise. Voeg als de mayonaise te dik is 1-2 eetlepels water toe en meng opnieuw.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.