Ingrediënten
- 0.5 stuk citroen
- 150 gram witte bonen, uitgelekt
- 1 theelepel mosterd (grof)
- 3.5 eetlepel walnootolie
Zo maak je het
Dit vegan alternatief voor mayonaise maak je van een klein blikje witte bonen. Daardoor bevat deze mayonaise ook meer eiwit dan gewone mayonaise en ook veel minder vet! Je kunt deze witte bonen mayonaise in een afgesloten potje zeker 1 week in de koelkast bewaren.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
- Pureer de witte bonen in de keukenmachine. Voeg 1-2 eetlepels citroensap, mosterd, walnootolie en wat zout en versgemalen peper toe en meng alles tot een fijne mayonaise. Voeg als de mayonaise te dik is 1-2 eetlepels water toe en meng opnieuw.
Benodigdheden
- Keukenmachine
Reactie plaatsen
Reacties